Nice april 2015

18-22 april gikk turen til Nice sammen en god venninne. Vi bodde på Hotel Le Seize som ligger på andre siden av parken for gammelbyen. Et lite hotell med resepsjon i 2 etasje. Heisen var forhistorisk, og den tok jeg bare da vi kom.... Vi fikk rom i samme etasje som resepsjonen, så da slapp vi heisen :) heldigvis :)

http://www.storbytur.no/nice/

http://no.hotels.com/ho283457/hotel-le-seize-nice-frankrike/?dateless=truePSRC=AFF05&rffrid=sem.hcom.NO.google.003.03.04.s.kwrd=ZzZz.s9JyAqdO2.0.66178956399.1020w9o38457.d.c&gclid=CPfv3aKhpsUCFWrqcgod8wQAig

 

Første dagen gjorde vi oss kjent i område. Vi fikk ikke overta rommet før kl. 1500, så vi hadde masse tid til gjøre Nice. Først dro vi til blomstertorget og gatene i gammelbyen. Anbefales!

Vi spiste på forskjellige restauranter i gammelbyen. Bare deilig mat! Prisene er som i Spania, synes jeg. Absolutt billigere enn hjemme

* Sen lunsj da vi ankom hos Le Grand Cafe de Lyon ved blomstermarkedet

* Vi spiste lunsj på strandrestauranten Plage Le Sporting  ned på stranda

* Sushi Bar, i gamlebyen, lønner seg å bestille bord

* L'Ecurie, i gamlebyen, deilig mat og hyggelig betjening


På søndag hoppet vi på hop on - hop off buss - L'Open Tour, og kjørte rundt om i Nice. Det er et must!

På mandag tok vi bussen til Eze Village som ligger ca 20 min med buss nr. 82 fra Nice. Dette er en klippeby og veien opp dit var svingete og høyt over havet. En sjarmerende liten klippeby. Så tok vi bussen ned til Eze sur Mer hvor vi hoppet på bussen til Monaco.

http://www.eze-tourisme.com/en/ 

Vi hoppet av bussen ved parken som ligger ved Casinoet. Vi bestemte oss for å hoppe på en hop on - hop off buss - Le Grand tour - her, også, og ble med opp til Slottsfjellet hvor kong Albert bor. Ikke visste jeg at denne høyden også inneholdt en gammel by med flere gater, restauranter og butikker - mest i turistøyemed... Men vi inntok i hvert fall lunsjen her.

Så tok vi samme bussen ned mot Monaco sentrum og rundtur. Rart og spesielt å være her - byen man har sett så mye på TV og film. Vi hoppet av bussen ved havna. Vi trodde kanskje det var en form for strandpromenade med masse restauranter. Men, neida, her fant vi kun en uterestaurant, Le Pattaya, som for øvrig manglet toalett!!! Men vi tok en forfriskning mens vi oppsummerte dagens begivenheter og så opp mot Slottsfjellet. Mange svære båter lå her!!

http://www.visitmonaco.com/ 

Så fant vi togstasjonen, som ligger inne i fjellet. Veggene inn i stasjonsområde er dekket med marmor.. Vi fant toget til Nice og gikk opp trappen til andre etasje i toget. Her håpet vi å sette oss ned for å nyte utsikten langs den franske rivieraen mot Nice. Men toget var stappfullt av folk som hadde vært på jobb i Monaco, så vi sto hele veien. Ja, ja, dette er jo også en del av reiseopplevelsen.

Siste dagen fant vi handlegata og ruslet rundt og koste oss.

Sum: Nice anbefales. Dette er en meget avslappet by hvor vi koste oss veldig :) Vi trodde det var en jålete by, men det var det langt ifra.