Lo Pagan 12.02.16

Etter 5 km tur på beina, tok vi en biltur. Turen gikk til San Pedro del Pinatar, Lo Pagan og Mar Menor hvor planen var å kline seg inn med helsebringende leire fra den saltholdige sjøen innom La Manga. Men det var nok for mye vind😕 Vel, det byr seg vel en anledning senere Turen gikk videre til Los Alcarzares hvor vi spiste en kjempegod lunsj😊 Videre kjørte vi inn i landet mot El Mirador... en liten stille by 😊 Deretter på landsbygda med appelsinplantasjer så langt øyet kan se😊 Ja, kunne ikke dy meg. ... måtte bare gå på appelsinslang. Ingenting smaker så godt som nyplukket appelsin 😀

Følgende er tatt fra nettside:

Lo Pagan og San Pedro del Pinatar på Costa Calida er sjarmerende uansett årstid, selv om turiststrømmen er størst sommerstid. Lo Pagan er kanskje mest kjent for sine gytjebad, men det er mye mer å ta seg til i dette området enn man tror.

Snaue fem mil fra Murcia og ni mil fra Alicante ligger kystbyene inneklemt mellom fastlandet og La Manga-stripen. Fiske betyr fortsatt mye for stedene langs kysten, men turismen har for lengst har slått rot og er den viktigste inntektskilden.

Lo Pagan og San Pedro del Pinatar ligger geografisk slik til det passer for mange å reise hit på weekend-tur. Det er gode overnattingsmuligheter.

Helsebringende effekt

Strendene er lange, og finkornet sand gjør at det mykt og godt å ligge eller gå her. Det finnes ingen steiner og ulendt terreng som ødelegger kosen. Strendene heter Playa de la Tprre Derribada, Llana, La Mota og Playa Puntica.

Det er altså gjørma i havet som tiltrekker seg mange besøkende. Gjørma skal være helsebringende og mange bruker flere timer daglig i vannet og på land. Først sitter man en god stund i vannet før man går på land for at gjørma skal festne seg og tørke på kroppen. Bli ikke overrasket over å se mennesker spradende rundt som de reneste leirfigurene!

Det er over 100 år siden at de veletablerte og rike fra Murcia fant lykken ved kysten i Lo Pagan og San Pedro del Pinatar. De bygde egne hus som de bodde i om sommeren og små badehus ble etablert helt nede ved havet. Det var starten på turismen på Costa Calida.

Banos de Lodo

Gjørmebadene – Banos de Lodo – skal ha god innvirkning på revmatisme og forskjellige hudlidelser. Det er godt tilrettelagt med plattinger og stiger ned i vannet.

Vi forlater de gjørmebadende og nyter utsikten. La Manga kan beskues i det fjerne, der høyhusene danner en innbydende silhuett i det fjerne og i innlandet ligger fjellkjedene tunge og høyreiste. Fjellene danner en slags festning, en naturlig vegg for de kalde vindene fra nord vinterstid. Det er egentlig et perfekt klima i denne regionen – verken for varmt om sommeren eller for kaldt om vinteren. Ca. 325 soldager i året, og allerede i 1986 anbefalte Verdens Helseorganisasjonen (WHO) stedene som ett av de aller beste i verden med tanke på nettopp klima."