Villajoyosa feb -16

En kjempetur til Villajoyosa. Virkelig verdt en biltur og for noen kanskje en ferie. Her er alt - herlig strand og mye å se :) Her er noen opplysninger:

" Villajoyosa på Costa Blanca i Spania er den historiske og administrative hovedstaden for Marina Baja-området I Alicanteprovinsen. Villajoyosa betyr den glade byen og ligger 32 kilometer nord for Alicante og 10 kilometer sør for Benidorm. Villajoyosa strekker seg langs en lang sandstrand med palmetrær og ender i en fiskehavn. 

Økonomien i Villajoyosa er basert både på fisking og turisme. Villajoyosas historie er nær forbundet med havet. Denne historien med sjø og handel har også vært en viktig faktor i dens tredje base - nemlig sjokolade.
Villajoyosa har bevart mye av det opprinnelige med sin ettermiddagsfiskeauksjon og sine fargerike hus. Fargene på husene ble opprinnelig funnet på for at fiskerne skulle kunne se sitt hus langveisfra.
 

Gamlebyen i Villajoyosa er et bra sted å stoppe og gå rundt. Stranden i Villajoyosa er 3 kilometer lang og med sand.
 

Steder å besøke i Villajoyosa er: Gamlebyen med sine fargerike hus, tårnet, de gamle bymurene og restene etter de romerske broene.
Utenom de typiske risrettene, kan man i Villajoyosa også finne lokale fiskegryter. Saltet fisk er også veldig populært. Prøv også sjokoladen fra Villajoyosa!