Albir og Villajoyosa

Når vi er her i Spania, så må jeg en tur rundt omkring. Albir og Villajoyosa sto på programmet nå i slutten av februar :)

Her er info om Albir sakset fra http://reiseplaneten.no/reiseguider/albir.html:

Albir eller El Albir finner du idyllisk beliggende i nærheten av de mer kjente spanske feriebyene Benidorm og Alicante . Området her kalles for Alfaz del Pí og det har i en årrekke tiltrukket seg solhungrige turister.

I dag er Albir i Spania et tilholdssted for en ikke ubetydelig gruppe fastboende nordmenn. Også andre nasjonaliteter har slått seg ned her. Og årsaken er enkel. Albir er en liten sjarmerende by som er betydelig mer beroligende for sjelen enn f.eks. Benidorm.

Stranden i Albir heter Playa del Racó del l’Albir og er i underkant av 600 meter lang.  Langs stranden går man Paseo de Las Estrellas som er en elegant promenade.  Som sitt forbilde i Los Angeles og Hollywood har denne promenaden plaketter som visualiserer prisvinnere fra Albirs egen filmfestival.

Badevannet holder jevnt over alltid 20 grader og det er gradert med blått flagg som vitner om beste kvalitet. Du kan snorkle, seile eller bedrive annen vannsport hvis du ønsker.  Liker du å sole deg og kanskje også bade uten så mye som en tråd på kroppen skal du vite at det finnes en diskret bortgjemt vik for nudister.

Ellers byr Albir på nok butikker, barer og spisesteder til å tilfredsstille de aller fleste turister. Prisene er helt greie. Atmosfæren på utestedene er ganske rolig, og de yngre festglade menneskene må ta turen til nabobyene for de største diskotekene. 

I bakgrunnen av Albir troner fjellkjeden Sierra Helada som forøvrig er en nasjonalpark. Her kan man oppleve naturen på sitt beste. Det er flere vandreruter å følge. Er du kunst- eller kulturinteressert så vit at byens gamleby i tillegg til sjarmerende gater og smug har flere monumenter, kirker og andre severdigheter.

albyr city

Og her er noe om Villajoyosa lånt fra siden: http://www.travelwithallsenses.com/nb/villajoyosa-fargerike-perle/

Villajoyosa, Costa Blanca Spain

Den Spanske byen Villajoyosa på Costa Blanca kysten ligger mellom Alicante og Benidorm. Byen er kjent for sin gamle fiskerbydel der fargesterke hus står tett i tett. Trange gater og smug snirkler seg som en labyrint innover mellom husene. Et knall gult hus lener seg mot et blått hus med en irrgrønn nabo. Tvers over gaten ligger et rødt hus og gjør fargepaletten komplett. En rusletur gjennom Villajoyosas gamle bydel er en drøm for en fotoentusiast. Gamlebyen i Villajoyosa er fredet av Unescos, hvilket ikke må forveksles med å være på verdensarvlisten. Det sies at de sterke fargene på husene opprinnelig var slik for at fiskerne lettere skulle finne tilbake til husene sine.

Fra den gamle bydelen ser man rett ned i elveleiet hvor det nå er anlagt en flott park. Elven er tørr store deler av året. Stranden i Villajoyosa er over 3 km lang og godkjent av EU. Det betyr at den regnes for ren og sikker. Stranden har fin sand og det finnes både treningsapparater for voksne og klatrestativer for barn langs hele stranden. Solsenger og parasoller kan du leie.