Sykkeltur

I lang tid har vi sett utover Stjørnfjorden mot Storfosna og landskapet rundt og sagt at "en gang skal vi ta en sykkeltur utover der". Særlig ble tanken sterkere da vi for et par år siden tok hurtigbåten fra Brekstad til Kristiansund. For en kyst vi har!

Utsikt fra Kystekspressen

Brekstad

Først i år ble turen en realitet Vi bestemte oss på sparket (må jo det i Trøndelag) og kjørte ut til Brekstad hvor vi parkerte ved sykestua....... ikke planlagt det, heller, he, he. Det var slik en flott parkeringsplass der
http://no.wikipedia.org/wiki/Brekstad


KW ordnet med syklene - forøvrig har han ikke syklet særlig siden han var guttunge og vi la avgårde langs Hovdeveien og mot Garten hvor vi tok ferja over til Storfosna.

http://www.hovdegaard.no/page.php?docDir=hjem

Hovdeveien - Brekstad

Storfosna

Her ble lunsjen inntatt på fergeleiet, og været var fortsatt strålende og varmt! Turen gikk videre over Storfosna og mot Kråkvåg. På Storfosna syklet vi forbi Storfosna Gods - flott storgård midt ut på ei øy!
http://www.storfosengods.no/


Lunsj på fergeleiet på Storfosna

Kråkvåg

Ved enden av Storfosna kom vi til den storslagne veien til Kråkvåg! Det er bare så vakkert
http://no.wikipedia.org/wiki/Kr%C3%A5kv%C3%A5g
http://www.kystfort.com/kraakvaag.html
http://www.orland.kommune.no/sitepageview.aspx?sitePageID=2012

Broen ut til Kråkvåg

turen fortsetter......

På Kråkvåg så vi virkelig frem til reker eller annen sjømat....... Her ute i havgapet bør jo det være førstevalg Midtveis på øya kom vi til et skilt som viste veien til et spisested :O, og vi syklet lystig videre! Men.... det var stengt - det flotte Sildehuset! For en nedtur! Vi spiste resten av den medbrakte maten før vi returnerte samme veien Det var ihvertfall en alle tiders tur som anbefales. Men ta med setepolstring. Du kjenner det i baken etter 7,5 timer på sykkelsetet

http://www.orlandkultursenter.no/sitepageview.aspx?articleID=13060

Veivalg på Kråkvåg og ønske om deilig sjømat, mmmmmmm

Veien hjemover :)