Tur

Besøk og Sikka og Olav

Bowling

På takterrassen hos Sigrunn og Olav

Strandpromenaden i Torrevieja

Torre de la Horedada

Venter på lunsj

En koselig park i Torre de la Horedada

Lunsjtid

Kaffepause på vei til Denia

Trivelig turfølge :O

På vei inn i tunnelen som er under borgen i Denia. Denne fører oss til byen.

Tunnelen er 58 m og går inn til byen Denia

Og hva finner vi her?

Jo, et supert middelaldermarked som arrangeres bare en gang i året på denne tida :) Så der var vi heldige!

Litt skeptisk, kanskje?

Litt påklistra smil.....

Masse flotte boder!

Dette er noe annet enn de andre markedene jeg har vært på!

Noe ble kjøpt, da :)

Opptog av "politi" og musikanter fra den gang da...

Middelaldervakter

Artig opptog

Vi kose oss :)

Litt kaffe og noe annet

Ut på torget i enden av markedsgaten

Puss og kram :)

På besøk i byens borg

På vei inn i borgen

Fra slavetiden

Ei gammel gate og hus nedenfor borgen

Gammelt :)

Sigrunn og Ellen utforsker borgen

Olav funderer......

Havna i Denia

Har ikke akkurat datidens fottøy :)

Utsikt over Denia fra borgen

Utsikt over båthavnen i Denia fra borgen

Utsikt over båthavnen i Denia fra borgen

Borgen er bolig Marquis av Denia.

Sigrunn og Ellen på borgen

Siden jeg var her inne sist, har det vært travelt - ja, tiden flyr! Vi har spilt bowling, boccia og vært på turer i området.

Vi kjørte en tur til Murcia flyplass tidlig i uka for å ordne med bil til resten av familien kommer. Glær mæ! På returen kjørte vi innom et kjempestort kjøpesenter - Dos Mares i San Pedro del Pinatar. Kjøpegenet var ikke med, så det holdt med en gjennomgang. Kommer sterkere tilbake en annen gang....

Så kjørte vi til Torre del Horedara og kikket på strandpromenaden. Der var det et lite torg med en park og med serveringssteder rundt. Her ble det inntatt en lettere lunsj. Jeg elsker sånn små byer med torg!

Innimellom har vi gjort vanlige hverdagslige ting.

I går, på søndag, kjørte vi en tur til Denia. Byen ligger ca 16 mil nord for Torrevieja. Har hørt en del om denne byen, så dit ønsket jeg å dra Vi hadde nydelig vær hele dagen, og naturen var herlig grønn jo lenger nord vi kom.

Vi parkerte nedenfor borgen i byen og gikk gjennom en tunnel som går i fjellet under borgen. Denne tunnelen endte ut i et slags torg. Det var her vi kom til det flotte middelaldermarkedet som det er bilder av under Jeg hadde lest meg opp på ting å gjøre i byen, men det sto ingenting om dette markedet, så det var jo en lykke at vi kom akkurat denne dagen! Her var det ingen selgere med klokker og vesker, nei. Markedet var kunst og annet håndtverk + oster og pølser. Og alle i bodene var kledd opp i klær fra middelalderen


DENIA har nesten 20 kilometer kystlinje. Nord for byen er det flotte sandstrender med grunt vann som Les Marines, L'Almadrava, Les Deveses, Les Bovetes og els Palmars. På sørsiden ligger en serie med små bukter langs kysten som består av klipper. Dette området heter Les Rotes, og er et paradis for fiskere og dykkere. Fjellet Montgó, som er nasjonalpark,er det viktigste landemerke i området.

Byen ligger ved foten av en høyde. På denne høyden er det bygget en borg, som inneholder restene av alle de menneskene som en gang slo seg ned her gjennom historien. Borgen er bolig Marquis av Denia.

Fra toppen vil du ha en flott utsikt over Dénia og området rundt. Blant monumentene i byen anbefales et besøk i 18-hundretalls-kirken Asunción; 17-hundretalls Atarazanas (dokkene); klosteret og kirken San Antonio og det 18-hundretalls, neoclassisistiske rådhuset.

Returen tilbake til Torrevieja og Cabo Roig gikk via Altea og Alicante, og turen gikk over "fjellet" på veier nesten som Trollstigen. Vi har vært i Alicante før, men aldri på kvelden. Vi ønsket å se borgen St. Barbara opplyst. Og det fikk vi til gangs. Alicante er en vakker by Vi fikk også med oss en titt inne i bygget som huser Casinoet og også et kjempeflott seilskip som gjester byen i 2 år.

Alicante (katalansk-valensiansk: Alacant, spansk: Alicante) er en by i Spania . Den er hovedstad i provinsen Alicante i den sørlige Valencia-regionen ved Middelhavet . Alicante er en viktig havneby . Befolkningen i Alicante by var 331 750 (2008), og befolkningen i Stor-Alicante er beregnet å være 757 443, noe som gjør Alicante til det åttende største byområdet i Spania.

Alicante er en av de raskest voksende byene i Spania. Økonomien er hovedsakelig basert på turisme og vinproduksjon. I tillegg til vin eksporterer byen også olivenolje og frukt. Industrien i Alicante produserer blant annet næringsmidler, lær, tekstiler og keramikk. Områdets spesialitet når det gjelder mat er turrones - nougat av honning og mandel.

Byen er hovedkvarter for Kontoret for harmonisering i det indre marked i EU (Harmonisation in the Internal Market, OHIM ).

Vi kom oss til Torrevieja, og etter en kaffekopp hos Sigrunn og Olav, dro vi til Restaurant Pinocchio og spiste nydelig lutefisk! Noe julemat må man jo ha i all utlendigheten  En perfekt slutt på en perfekt dag