Tur

Siden jeg var her inne sist, har det vært travelt - ja, tiden flyr! Vi har spilt bowling, boccia og vært på turer i området.

Vi kjørte en tur til Murcia flyplass tidlig i uka for å ordne med bil til resten av familien kommer. Glær mæ! På returen kjørte vi innom et kjempestort kjøpesenter - Dos Mares i San Pedro del Pinatar. Kjøpegenet var ikke med, så det holdt med en gjennomgang. Kommer sterkere tilbake en annen gang....

Så kjørte vi til Torre del Horedara og kikket på strandpromenaden. Der var det et lite torg med en park og med serveringssteder rundt. Her ble det inntatt en lettere lunsj. Jeg elsker sånn små byer med torg!

Innimellom har vi gjort vanlige hverdagslige ting.

I går, på søndag, kjørte vi en tur til Denia. Byen ligger ca 16 mil nord for Torrevieja. Har hørt en del om denne byen, så dit ønsket jeg å dra Vi hadde nydelig vær hele dagen, og naturen var herlig grønn jo lenger nord vi kom.

Vi parkerte nedenfor borgen i byen og gikk gjennom en tunnel som går i fjellet under borgen. Denne tunnelen endte ut i et slags torg. Det var her vi kom til det flotte middelaldermarkedet som det er bilder av under Jeg hadde lest meg opp på ting å gjøre i byen, men det sto ingenting om dette markedet, så det var jo en lykke at vi kom akkurat denne dagen! Her var det ingen selgere med klokker og vesker, nei. Markedet var kunst og annet håndtverk + oster og pølser. Og alle i bodene var kledd opp i klær fra middelalderen


DENIA har nesten 20 kilometer kystlinje. Nord for byen er det flotte sandstrender med grunt vann som Les Marines, L'Almadrava, Les Deveses, Les Bovetes og els Palmars. På sørsiden ligger en serie med små bukter langs kysten som består av klipper. Dette området heter Les Rotes, og er et paradis for fiskere og dykkere. Fjellet Montgó, som er nasjonalpark,er det viktigste landemerke i området.

Byen ligger ved foten av en høyde. På denne høyden er det bygget en borg, som inneholder restene av alle de menneskene som en gang slo seg ned her gjennom historien. Borgen er bolig Marquis av Denia.

Fra toppen vil du ha en flott utsikt over Dénia og området rundt. Blant monumentene i byen anbefales et besøk i 18-hundretalls-kirken Asunción; 17-hundretalls Atarazanas (dokkene); klosteret og kirken San Antonio og det 18-hundretalls, neoclassisistiske rådhuset.

Returen tilbake til Torrevieja og Cabo Roig gikk via Altea og Alicante, og turen gikk over "fjellet" på veier nesten som Trollstigen. Vi har vært i Alicante før, men aldri på kvelden. Vi ønsket å se borgen St. Barbara opplyst. Og det fikk vi til gangs. Alicante er en vakker by Vi fikk også med oss en titt inne i bygget som huser Casinoet og også et kjempeflott seilskip som gjester byen i 2 år.

Alicante (katalansk-valensiansk: Alacant, spansk: Alicante) er en by i Spania . Den er hovedstad i provinsen Alicante i den sørlige Valencia-regionen ved Middelhavet . Alicante er en viktig havneby . Befolkningen i Alicante by var 331 750 (2008), og befolkningen i Stor-Alicante er beregnet å være 757 443, noe som gjør Alicante til det åttende største byområdet i Spania.

Alicante er en av de raskest voksende byene i Spania. Økonomien er hovedsakelig basert på turisme og vinproduksjon. I tillegg til vin eksporterer byen også olivenolje og frukt. Industrien i Alicante produserer blant annet næringsmidler, lær, tekstiler og keramikk. Områdets spesialitet når det gjelder mat er turrones - nougat av honning og mandel.

Byen er hovedkvarter for Kontoret for harmonisering i det indre marked i EU (Harmonisation in the Internal Market, OHIM ).

Vi kom oss til Torrevieja, og etter en kaffekopp hos Sigrunn og Olav, dro vi til Restaurant Pinocchio og spiste nydelig lutefisk! Noe julemat må man jo ha i all utlendigheten  En perfekt slutt på en perfekt dag