Biltur

hm, fint vær i dag..... Orker ikke å gå på stranda; orker ikke å gå på takterrassen...... Biltur for å utforske omegnen - ihvertfall det som er igjen å utforske... jaaa

Dagens tur gikk til Rojales. På veien dit smatt vi innom forskjellig urbanisasjoner som vi har lest om. Kjekt å gjøre seg kjent med områder for leie av hus ved senere anledninger.

http://no.wikipedia.org/wiki/Rojales


Rojales er faktisk en by, det også, hvor det er grotter som skulle være verdt å se. Og det var det, jo  Vi fant veien etter å ha kjørt gjennom mange smaaaale gater

Si huleboer til en nordmann og han tenker straks jernalder og busemann med klubbe i hånden. Ja, det er nærmest for en fornærmelse å regne. I Rojales får huleboer en helt annen betydning. Cuevas del Rodeo består av godt utstyrte to, tre og opp til fire roms huler, og er et paradis for spanske bohemer og idealister.

Vi kjører oppover trange gater, gjennom Rojales by og følger skilting mot severdighet. Vi går ut fra at det er grottene de mener. Og ganske riktig, på toppen av byen, åpenbarer grottene seg. Vi parkerer utenfor skolen, og følger skiltene med ”Cuevas del Rodeo” til fots. Virkelig fascinerende hvordan folk bor - området er som en park i utkanten av byen. Vi gikk i trapper og på taket av grottene - bare pipene stikker opp gjennom fjellet. Stedet bærer preg av å være et kunstnersted. I alt finnes det 17 huler i byen, alle hvitmalte med blå inngangsdører. Noen har godt opparbeidede hageanlegg, andre enkle terrasser ved inngangspartiet.

Bilder kan sees under her, men best oppleves det med egne øyne.

Lunsj ble spist i Ciudad Qesada.