Miraflores høst 2012

Nå er det like før ny avgang til Spania På denne siden skal jeg legge ut bilder og fortelle litt om oppholdet........ Forts. følger.

19.10.2012:
Sitter her i Trondheim no klokka 23 på en fredagskveld og venter på at klokka skal blir 0300!! Da kommer Ketil og skal kjøre oss til Værnes  Puh, kor seint tida går......21.10.2012
Endelig fremme! Hyggelig og hjemlig å være her. Deilig kald pils i kjøleskapet som er lagt der av utleier :) Deilig og varmt! Men det har regnet - til kvelds kom det mere regn. Spiste på Sunrise og handlet på Supercore. På kvelden, etter et par timers søvn, spiste vi middag (spareribs) på en spansk restaurant på området. Mmmm, det er deilig å være i Spania :

I dag, søndag, regner det, også. Men det er godt og varmt, og jeg har på meg shorts :) Det skal jeg gå med så lenge det går an :)


22.10.2012
Strålende dag! Skyfritt og 22-25 grader  Ja, her ble det soling etter at vi var og handlet det vi manglet for den kommende uke. Har stort sett vært på terrassen og slanget oss. Laget oss deilig lunsj med "pollo" kjøpt nygrillet fra vogn og salat laget av de innkjøpte delikate grønnsakene. Etterhvert ble det sannelig en dupp på solsenga..... Det er sannelig slitsomt å være her i Spanias land....


23.10.2012
I dag har det vært opptil 26 grader! Noe overskyet da vi sto opp, men det ble bare bedre. Var på gartneri og kjøpte noen blomster - her koster de fra 1€ - 3,50€ for ganske store blomster, faktisk. Det er så mange krukker som står her på terrassen, så det er hyggelig å fylle dem opp mens vi er her

Etter en bedre lunsj på Sunrise, dro vi til Cabo Roig og spilte boccia med tidligere naboer der En stille kveld i "heimen" på kvelden.


24.10.2012
Lettere overskyet i dag, men godt og varmt med noe sol imellom. Har gått Calle Niagara rundt i dag, jeg. KW var hos frisøren nedi gata her og betalte 18 €. Ruslet så rundt på det nye kjøpesenteret La Zenia Boulevard. 150 butikker og en god del restauranter (og kafeer). Masse folk! Et superflott senter. Det ble nye solbriller på oss. Jeg kjøpte et par CKL til halvparten av prisen hjemme, ihvertfall! Svømte et par runder i bassenget her på området. Det hadde jeg helt for meg selv.
Ellers en rolig kveld under markisen på terrassen og tv-kveld med Farmen og strikketøy

25.10.2012
Tok en morgentur i dag. Må holde formen... Senere syklet vi en tur ned til Playa Flamenca stranda og videre til stranda på La Zenia og til sentrum i La Zenia hvor vi tok lunsjen. Artig å sykle rundt omkring å se på alle de flotte store husene som står der tomme. Noen er også til salgs, men jeg tror jeg må vente på telefon fra Norsk Tipping før jeg kan tenke på noe kjøp..... imens kan man jo drømme....

Blir kinamat i kveld etter en rolig ettermiddag på terrassen foruten sengeskift, støvsuging og gulvvasking  Ja, livet er nesten som hjemme

28.10.2012
Sykkel- og gåtur langs Playa Flamenca og La Zenia mot Cabo Roig. Tove og jeg gikk, mens Terje og KW syklet. Vi møttes til lunsj hos "tyskern" i La Zenia der også Anders og kona kom.

29.10.2112
En uke er gått. En uke med turgåing, sykling og spising :) Været har vært bra - noe ustabilt, kaldt om morran, men varmt og godt på dagen. I dag har vi hatt hjemmedag, sittet i sola og spist lunsj på terrassen. Kl. 15 møtte vi T og T og syklet opp til La Luna for en sen lunsj/middag. Møtte mange trivelige folk fra nabolaget. Ble med hjem til Anders som bor i nærheten på en afterdrink. De har en fabelaktig eiendom - finner ikke ord! Syklet hjem i 19-tida. Helt greit med tidlig slutt. På'n igjen i morra. Bilder legges ikke ut, da det ikke er ønskelig.


31.10.2012
Været er strålende etter en kveld og natt med plaskregn. Dagen ble tilbrakt på Playa Flamenca-stranda. Masse folk. Badet i Middelhavet som føltes lunkent etter ca 3 minutter :)
Ettermiddagsbesøk hos Tore og Irene. Ble med dem på middag på en ny Thai-restaurant i La Zenia. Etterpå en tur på stripa på La Zenia. Klokka ble borti ett før vi var hjemme....

1.11.2012
Syklet til San Miguel sammen med Tore og Irene. Spiste lunsj hos Las Cuevas. Syklet tilsammen ca 2 mil. Fornøyd med det. Strålende og varmt vær :)

Kjørte til La Mata hvor vi traff Margit B. og mannen, Eva og Rolf. Så på deres nye leilighet der. Spiste middag på stripa i Torrelamata (e.l.) :) Nydelig og masse mat! Trivelig å treffe igjen Margit, ja :) Nå, god natt


6.11.2012
Dagene går fort her nede. I dag har det vært plaskregn det meste av dagen og 13 grader. Det er like trist her nede når det regner som hjemme. Men vi har vært en tur inn i Torrevieja. Fikk så lyst til å dra på konditoriet like ved nasjonsparken. Kjøpte med oss noen bakevarer etter å ha drukket kaffe der i et spansk miljø.
I går var vi på senteret og handlet og dro hjem til vår egen middag. Dagen før var vi på Vialli på Viapark1 og spiste deilig svinestek sammen Terje, Tove, Geir, Kate, Knut og Toril etter at vi hadde nok en gang syklet til San Miguel hvor vi skulle ha lunsj på Las Cuevas som dessverre var stengt. Håper det blir sol i morgen.


08.11.2012
Når har vi hatt nesten tre dager med regn!!!! Til å bli deprimert av Men vi har da beveget oss ut av huset. Jeg var hos frisør på tirsdag. Vi kjørte til Torrevieja og gikk på konditori ved Nasjonsparken som vi gjorde noen ganger da vi bodde i byen for et par år siden. KW kjøpte med deilig kaffebrød hjem.

Onsdag kjørte vi en tur til San Miguel for å spise dansk frokost. Men vi fant ikke fram. Nå vet jeg derimot hvor det er, så vi drar en annen gang.

I kveld har vi vært sammen Terje og Tove, Kate og Geir på Sunrise på deilig middag. De reiser dessverre hjem på lørdag :( Men i morra skal vi ha en skikkelig lang lunsj sammen dem Det glær vi oss t09.11.2012
En ny dag er snart over. Nok en dag uten sol, men det har vært 17-18 grader, og det kan man jo ikke klage på  Var på Buddies i Viapark sammen Terje, Tove, Kate, Geir, Knut og Toril for en avslutningslunsj for de som skal reise hjem i morra  Synes det er trist hver gang..... Men vi treffes nok igjen Takk for et kjempehyggelig samvær i de siste 14 dagene hvor vi har gått og syklet turer og spist deilig mat sammen 
På vei hjem havnet vi i hyggelig selskap med Hilde og Torleif som er utleierne her vi bor.

Var hos Tove og Terje for å si hade, og jeg fikk med meg flotte blomster som kan bo hos oss de ukene vi har igjen her.

I kveld er det en rolig kveld med hjemmelaget mat og gullrekka på TV


Søndag 11. november 2012
Nok en grå dag..... Men da tar vi en biltur, da :) Vi bestemte oss for å dra opp til Fortuna som vi har hørt en del om.

Vi kjørte litt utenom hovedveier og kjørte gjennom småbyer til vi kom til Orihuela. Kjørte deretter opp til Fortuna. Selve byen er jo ikke spesiell fra andre små spanske byer, men der helsebadet ligger, var det jo spesielt med hus malt i skarpe farger og med et kasino fra 1800-tallet.

FORTUNA Spa Baths (Murcia) SPAIN

General information:
Surface: 148.9 Km ²
Population: 6.652
Height: 240 metres
Distance from Murcia: 25 Km
Places to visit:
Parroquia de San Roque,Paraje del Cortao de las Peñas
The population density is 42 inhabitants per square kilometre.
Resources: 4.739 hectares are dedicated to dry farming and 3.072 to irrigation.

Location map of Las Kalendas

** PLEASE DESCRIBE THIS IMAGE **

Fortuna Hotels CLICK here
Fortuna is a spa town to the northeast of Murcia near the border of the province. Famous for its hot springs which were greatly appreciated by the Romans, Fortuna is fast becoming popular once again as the town becomes an important centre for hydrotherapy, beauty treatments and other therapies associated with the natural hot mineral water. Fortuna is a typical Spanish town, as yet unexploited, with peaceful streets and a white church with a curious tower. For country lovers, to the south of Fortuna, there is a large lake, enclosed in a nature preservation area and surrounded by woods, ideal for walking or fishing.
The village of Abanilla with a population of 7000 is a few kilometres west of Fortuna.
Fortuna has a population of 6200.
It is 45km to the coast from Fortuna.
The City of Murcia is 18km away.
San Javier airport is 38km from Fortuna, Alicante airport is 60km away. A new Internatioal Airport we are told to be the same size as Alicante, is due to open in 2012, just south of Murcia. Altorreal Golf Club is 10km the other side of Murcia.

** PLEASE DESCRIBE THIS IMAGE **

Hotels and Hostels in the Murcia area


21.11.2012
Nok en fin dag i Playa Flamenca. Gårdagen likeså. I går la jeg ut en video...
I dag har vi vært i sola på terrassen og spist hjemmelaget lunsjsalat med reker, egg, skinke og ost. Drikke: Cava - den har stått i kjøleskapet siden vi kom :) Det smakte kjempegodt; den bobler liksom utover armene og i resten av kroppen :)

Senere dro vi opp til Las Chismosa for å handle blåbærsyltetøy til pannekakene vi skal ha til middag i dag. Der satt det jo noen kjente, da. Så vi slo oss ned sammen Bente med mann og sønner :) Senere kom også May Lise og Edgar Vi ble sittende til det ble så kaldt at vi dro hjem.

Deilige pannekaker med bacon og blåbærsyltetøy til middag i dag


22.11.2012
En flott kveld hos Toril og Knut og hans bror med sambo. Deilig middag med kylling, svinefilet og grønnsaker grillet på grillen ute.

23.11.2012
Hjemmedag. En trimtur i område, date med kaillen på hjørnet. Foredrink hos Bente og middag på Banana Tree En flott kveld hvor vi traff mange trivelig folk - venner av Bente

26.11.12
Ei rolig helg er unnagjort. Fotturer og sykkeltur. Søndag syklet vi til Punta Prima mot Nautilus. Fint vær i hele helga, men det er litt kaldere om morgenen og kvelden og veldig fuktig.

I dag har jeg gått en tur til La Zenia og innom den nye kinabutikken der hvor jeg kjøpte litt ravvel og ting og tang som jeg sikkert har bruk for...... Gikk deretter hjem til egg og bacon-lunsj laget av KW


28.11.12
En vindfull og kjølig dag med 12-13 grader og skyer som heldigvis forsvant etter hvert slik at det gikk an å sitte ute (med klær på). Akkurat som sommer'n hjemme  Jeg syklet meg en tur til Las Chismosas for å kjøpe kaffe og VG i butikken der oppe. Syklet deretter rundt omkring i området mot La Florida. Artig å se boligområder. Hjemmelaget salat til lunsj - man skal jo nyte Middelhavsmat.... En rolig dag ellers og middag på kinaen utenfor området her.