Sørlandet 2013

Heisann, her er bilder fra turen vår til Sørlandet - men først og fremst besøk hos min kusine, Marit Beate Haneberg i Hauge i Dalane.

Turen gikk fra Trondheim over flotte Valdresflya i skittvær og til første overnatting på Fagernes camping. Her hadde vi leid ei enkel hytte til kr. 550,-. Fin campingplass og gåavstand til sentrum
http://www.fagernescampingpark.no/om-oss/

http://nn.wikipedia.org/wiki/Valdresflye

Videre kjørte vi til Haugesund hvor vi lå over på First Choice Henderson Hotell midt i byen - kr. 790 for et OK rom. Artig å se byen hvor man har Amandaprisen.
 
http://www.firsthotels.no/Vare-Hotell/Hotell-i-Norge/Haugesund/First-Hotel-Hendersons-City/

Vi var der bare på kveld og tidlig morgen før vi dro videre mot Stavanger via Hardangervidda og Hardanger i regnvær. Synd med regnet i så vakkert landskap.

http://no.wikipedia.org/wiki/Hardangervidda


Endelig fremme i Stavanger kom sola frem, og det ble plutselig 23 grader! Herlig! Endelig fikk jeg gå rundt i gamlebyen i Stavanger. Forrige gang jeg var her, var i jobbsammenheng og fikk ikke tid til det. En flott by, Stavanger. Gikk i butikker og spiste det dyreste hamburgermåltidet ever! Kr. 450 for to hamburgere og to cola!!!

Ferden gikk videre til Egersund og Hauge i Dalane til min kusine Marit. Hun og Ole har en gammel idyllisk gård hvor Marit i sin tid drev med sauer. Nå er det laksefiske i egen elv og batikk med eget verksted og galleri som ligger i Sogndalstrand - ca. 3 km ned mot sjøen. Sogndalstrand er en flott liten by med en gate og mange hvite hus

Her var vi i to dager. Et hyggelig opphold med trivelig vertskap. Og så fikk vi sett så mye!

http://304vigdiseln.norsknettskole.no/sokndal_ladested.htm

På lørdag dro vi så videre via Jøssingfjorden - spektakulær vei - og ned til Kristiansand i nydelig vær!

Grimstad ble besøk. Der ble det softis før vi dro videre til Kragerø hvor vi hadde bestilt rom på