Ei uke i juli 2013

Heisann!
Juli har vært en drittmåned når det gjelder været Men siste uke i juli, 23-30. juli, fikk jeg besøk fra Gøteborg av min kusine, Barbro, og da ble det en fantastisk uke med varme og sol

Jeg hentet henne på jernbanen. Vi dro til Lade, men vi ble enige om å dra til Råkvåg som hun bare har sett på bilder. Hun har jo ikke vært her i Trøndelag på 37 år! Dessuten var det jo bedre å være på hytta i finværet. Og så var det Anno 1930 denne helga.

Vi gjorde masse denne uka..... Barbro driver med slektsforskning, så vi dro rundt på forskjellig steder hvor hun har funnet slektninger, bl.a. til Ørlandet og Uthaug og Rønne. Der tok vi bilder, men vi vet ikke hvilken gård som hører til slekta. Det finner vi vel ut etter hvert.

Vi var på årets utgave del 3 av spillet til Stjørna Teaterlag : "Livet på felgen". Dette er skrevet i 6 episoder av Hans Rotmo - skrevet spesielt for teaterlaget! Det er stort! I år var det den eldre Haga som var instruktør. Og gjengen var like flinke - om ikke bedre enn i fjor

https://www.facebook.com/photo.php?v=10200795581706411

Fredag kveld var vi på konsert på Vågen med Terje Tysland. Masse folk og stor stemning!

Søndag dro vi til byen. Vi var på Tyholttårnet hvor vi tenkte å spise, men der var det kø. Vi dro så til Kristiansten Festning og Kommandanten Restaurant hvor vi spiste en nydelig forrett av sukkersaltet ørret Deretter var vi på Moholt Kirkegård og besøkte vår felles bestemor, Margit og min pappas grav.

Vi dro så til Eva og Jan Breida. Eva er min pappas kusine, og Jan driver også med slektsforskning og er lektor i både historie og norsk. Han en tidligere lærer ved Charlottenlund skole. For en behagelig historieforteller! Ja, han kan virkelig fortelle . Barbro har hatt kontakt med ham tidligere. Der var vi i 3-4 timer. Deretter sen middag med innbakt pizza fra Blåkiosken på Lade. Vi var begge slitne i hodet. Så gjensto å blåse opp gjestesengen jeg kjøpte på Clas Ohlsson. En kjekk sak, men den knirket veldig, da.

Dagen etter gikk vi en tur på Ladestien. Må ha litt annen bevegelse, også
Etterpå var vi innom Arkivet på Dora for å finne ut mere om vår felles bestefar, Henry, som døde i 1943. Veldig hjelpsomme folk på arkivet.

Bilen ble så parkert i kjelleren på Solsiden. Så ble lunsjen tatt på Jordbærpikene - nydelig mat som vanlig.

Turen gikk videre rundt om på TMV - Nedre Elvehavn - Solsiden. Vår bestefar jobbet bl.a. der som smed. Men det burde være tavler på murhusene der nede som kan fortelle hva husene ble brukt til den gang det var skipsverft.

Bakklandet sto så for tur. Vi var innom Solvårs hage,
https://www.facebook.com/Allsidige?hc_location=timeline

Der gikk vi rundt i hennes praktfulle og flotte hage. Vi kjøpte med oss noen vakre kort malt av henne. Videre gikk ferden mot Lillegårdsbakken og Kristianfeldts gate. Her har våre forfedre bodd. Det er så flott å være guide og turist i egen by, særlig med en unik interessert person som Barbro. Hun har googlet gatene her, så hun visste faktisk mere om området enn jeg som er vokst opp i byen.

Vi tok veien videre via Gamle Bybro og Marinen til Erkebispegården gjennom Borggården. Der var bodene stengt, dessverre, vi var litt sent ute, men vi fikk med oss noe øving til kveldens forestillinger (Olavsfestdagene).

Vi gikk ned Munkegt. og sannelig har vi slektninger som har bodd der, også

En tur innom Trondheim Torg og kaffe latte og softis. Litt hviling av trette ben før vi gikk rundt omkring i butikkene og tok på og prøvde klær.....

Hjemme på Lade i 21-tida. Fant frem fotbadet til Barbro mens jeg laget fiskesuppe. Min føtter havnet i bøtta etterpå. Denne kvelden var vi råslitne i kroppen etter all vandringen. Men vi var sent i seng etter et par glass hvitvin. Vi skulle opp kl. 7 neste morgen da Barbros uke i Trondheim gikk mot slutten.
Jeg kjørte henne til Værnes neste morgen, dro hjem og vasket noe klær og ryddet og dro utover til Råkvåg igjen. Der ventet KW og Roger. Roger har vært her i 1,5 uke og har hjulpet med støvsuging, matlaging og skiltlaging. Og ja, vært på utelivet i Råkvåg :)

Alt i alt en flott og opplevelsesrik uke